Vleespaketten

De authenticiteit van dit ras staat als een paal boven water. Het is een zeldzaam ras, gekoesterd in zijn biotoop: het Hageland. Deze rustieke koeien grazen in de velpevallei en de vallei van de paardenbeek te Hoeleden. De opvallend volle smaak van het vlees, verkrijgt men door het tragere groeiproces van deze dieren.

Rundvlees

Het rundvlees is van dieren die minstens één keer gekalfd hebben maar niet voldoende geschikt zijn voor de melkproductie. Het vlees is donkerrood van kleur en vol van smaak.

Hoevevlees bestelbon rundsvlees

Grasstiertjes

Jong rundvlees van stiertjes die grootgebracht zijn door een koe in de wei. Het vlees is een combinatie van kalfs- en rundsvlees. Het kan het beste vergeleken worden met rosévlees. Het vlees is malser dan rundsvlees met een zeer goede smaak. De smaak wordt vooral verkregen door het verse gras dat ze eten in de wei in combinatie met de melk die ze kunnen drinken bij de koe.

Kalfsvlees

Het kalfsvlees is van stiertjes die hun melk bij een koe gaan drinken. Deze dieren worden op een jongere leeftijd geslacht dan de grasstiertjes